FAQ - Nejčastější dotazy

  • Vhodná volba oblečení je jedním z klíčových faktorů pro získání skvělých fotografií. Doporučuji zvolit jednoduché kousky v neutrálních barvách, abyste nepřitahovali pozornost křiklavými nápisy a mohli tak být v centru pozornosti Vy,  nikoliv Vaše oblečení.
  • Pokud si nejste jisti, můžete si přinést více outfitů a během focení změnit styl, aby byl co nejvhodnější.
  • Pohodlí je také klíčové pro dosažení skvělých výsledků! Mějte na paměti, že nikdo nechce vypadat nešťastně na fotografiích kvůli nepohodlnému oblečení. Proto se vyhněte těsným a nepohodlným kouskům a volte raději pohodlné kousky, které budou ladit s vaší postavou.
  • Mějte na paměti, že oblečení s drobnými proužky nebo kostkami může způsobit tzv. moiré efekt a mít negativní dopad na kvalitu fotografií.
  • Pokud chcete fotky vystavit ve svém interiéru, můžete se při barevném výběru oblečení inspirovat barvami a dekoracemi z Vašeho domova, aby bylo dosaženo vizuální harmonie.

Nejraději fotím v přírodě, která nabízí ty nejkrásnější kulisy pro Vaše fotografie či mohu zachytit Váš život a rodinnou interakci v pohodlí Vašeho domova. 

Mojí vášní se čím dál více stává dokumentární styl fotek.

Jako fotografka a zároveň matka 2 dětí si velmi uvědomuji, jak důležité jsou okamžiky s rodinou a jak rychle tyto vzpomínky mohou vyblednout. Proto je pro mě velmi důležité tyto okamžiky zachytit a uchovat na věčnost. 

Věřím, že takováto vzpomínka bude připomínat tuhle jedinečnou chvíli nejen Vám, ale i Vašim dětem a pravnoučatům, a bude přinášet radost a lásku i za mnoho let.


Mým působištěm je Vysočina (hlavně města: Polná, Jihlava, Žďár nad Sázavou a Havlíčkův Brod),  ale mé působiště sahá daleko za hranice Vysočiny. Sezónně projedu spousty kilometrů, přičemž si v autě ráda zpívám (ještěže mé auto nemá uši :-)) a zároveň ráda objevuji nová a zajímavá místa pro venkovní focení.

Miluji cestování a tak se neomezuji pouze na konkrétní region a ráda vyjedu i za hranice, abych mohla zachytit Váš příběh.

Platit mi můžete buď v hotovosti v den focení či převodem na účet před odevzdáním fotografií.

Neupravené fotografie v jakémkoliv formátu neposkytuji. 

Fotky se snažím předávat do jednoho měsíce od focení, případně od výběru zákazníkem. Většinou je to mnohem dříve. Radši Vás však překvapím a předám fotky dříve, než abych Vás zklamala a fotky odevzdala později než jsem slíbila.

V letních měsících se může výjimečně doba odevzdání prodloužit na 6 týdnů.

Ano. Předsvatební focení vřele doporučuji jako nezapomenutelný zážitek před Vaší velkou svatbou.

Prostřednictvím tohoto focení se můžeme lépe seznámit a vyzkoušet si, jak probíhá fotografování. Na svatbě budete pak moci být naprosto uvolněni, protože budete vědět, že máte s fotografem vše pod kontrolou a že jsme naladěni na stejnou notu.

Kromě toho můžete použít fotografie z předsvatebního focení například do svatebních novin, jako dárek pro svatební hosty či je přidat do předsvatební koláže fotek.